Loading...
Vrijwilligers 2019-11-26T14:57:41+00:00

Over ons

MAAK VAN ELKE DAG EEN MOOIE DAG

De Swinhove Groep is een vooruitstrevende zorgorganisatie met zeshonderd medewerkers en ruim zeshonderd vrijwilligers, vakantiekrachten en stagiaires. Wij bieden met ons team een breed scala aan zorg, woonmogelijkheden en specialistische (dag)behandelingen.

Overal in onze organisatie ziet u vrijwilligers aan het werk. In de woongroepen, in het Zorghotel, in de Brasserie, bij de dagactiviteiten, bij verenigingen, in het winkeltje en zelfs bij de fysiotherapeut. Hun belangenloze ondersteuning en dienstverlening is onmisbaar voor de Swinhove Groep.

Op zoek naar vrijwilligerswerk? Op dit moment zetten ruim 600 vrijwilligers zich in op een van onze locaties of zij zijn elders in de gemeente namens de Swinhove Groep actief. Zij proberen op allerlei manieren het leefklimaat van onze clienten te verbeteren. De vrijwilligers staan altijd voor hen klaar.

Onze dagelijkse missie

Missie

ONZE CLIËNTEN ZIJN ONS VERTREKPUNT

Hoe sluiten we zo goed mogelijk aan op wat er voor onze cliënten toe doet? Deze vraag en het samen vinden van de antwoorden hierop vormt de drijfveer van de medewerkers en vrijwilligers van de Swinhove Groep. Daarbij zijn de behoeften van onze cliënten ons vertrekpunt. Hoe zijn ze gewend de dag te starten, wat zijn uw eigen gewoontes en bijzonderheden en wat zijn de dromen? Waar worden ze nog gelukkig van? Dat is waar wij op aan willen sluiten. Kwaliteit van leven behelst ervaringen en verlangens, die voor iedereen anders zijn en ook in de loop van de tijd veranderen. Onze opdracht ligt in het aansluiten op de beleving van het moment zelf. Met daarbij het uitgangspunt dat er eindeloos veel meer is wat wel kan dan wat er niet kan. De Swinhove Groep heeft een aantal belangrijke pijlers om dit te kunnen realiseren.

ONZE PIJLERS

Wij bieden onze cliënten geen huis, maar een thuis: ‘Woonplezier in uw eigen (t)huis’. Vandaar dat gezelligheid en veiligheid bij ons hoog in het vaandel staan.

Omdat onze cliënten een centrale plaats hebben, zoeken we zoveel mogelijk aansluiting met hun belevingswereld. Onze cliënten ervaren oprechte aandacht. Niet steeds van alles moeten, maar ‘Gewoon jezelf kunnen zijn’, dat vinden we belangrijk.

‘Maak van elke dag een mooie dag’ is onze uitdaging om het welzijn en leefplezier van onze cliënten te verhogen.

Uiteraard kan elke cliënt bij ons rekenen op adequate zorg en professionele behandeling in de buurt, zodat elke cliënt ‘Met een gerust hart ouder kan worden’.

Voordelen

Maak verschil

ALS VRIJWILLIGER

Op zoek naar vrijwilligerswerk? Wij vinden uw motivatie om onze cliënten te ondersteunen belangrijk. Wij vragen niet veel van uw tijd. Maar vrijwilligerswerk is niet vrijblijvend. Dit betekent dat u afspraken nakomt en goed kunt samenwerken met uw collega’s. Verder respecteert u mensen, ongeacht hun leeftijd, afkomst, geloofsovertuiging of handicap en gaat u zorgvuldig om met de privacy van onze cliënten.

Voor de Swinhove Groep zijn enthousiaste vrijwilligers onmisbaar. Zij zijn de slagroom op de taart. U bent daarom altijd welkom! De Swinhove Groep biedt zinvol werk in een prettig en sociaal werkklimaat. U werkt samen met professionele krachten en andere vrijwilligers. Voor het werk dat u doet ontvangt u veel waardering en ontmoet u nieuwe kennissen. De Swinhove Groep biedt u als vrijwilliger een aantal extra voordelen:

01. EEN GOEDE SCHOLING

Voor het uitvoeren van uw vrijwilligersfunctie biedt de Swinhove Groep ondersteuning aan via een scholingstraject met workshops over verschillende onderwerpen. Na het volgen van deze workshops ontvangt u een certificaat.

02. EEN GOEDE VERZEKERING

Voor de tijd dat u als vrijwilliger voor de Swinhove Groep aan het werk bent, bent u verzekerd. Hiervoor is het wel belangrijk dat er een vrijwilligersovereenkomst is gesloten tussen u en de Swinhove Groep.

Taken

Taken

De hoofdtaak van de vrijwilliger ligt in het bieden van persoonlijke aandacht aan onze cliënten. Deze aandacht kan worden gegeven op verschillende terreinen van het vrijwilligerswerk. U kunt werken in:

  • De woongroepen: als gastheer of -vrouw in de huiskamers helpt u mee met het bereiden van de maaltijden en draagt u bij aan een gezellige sfeer;
  • Het Zorghotel (in locatie Ambachtstaete)
  • De Brasserieen: u helpt hier in de bediening of met andere activiteiten;
  • De Dienstverlening: kopieerwerkzaamheden, rolstoelonderhoud, clienten halen en brengen naar de kerkdienst, kapper of fysiotherapeut. Ook gastvrouw of -heer in de ontvangsthal of in de brasserie behoort tot de mogelijkheden;
  • Het Vriendschappelijk Contact: hierbij bezoekt u clienten thuis of binnen de Swinhove Groep organisatie. Dit 1 op 1 contact is bestemd voor een gezellig praatje, een wandeling of een leuk spelletje spelen.

In het belang van onze cliënten en onze vrijwilligers benadrukken wij dat een vrijwilliger nooit een beroepskracht vervangt. De werkzaamheden van een vrijwilliger zijn altijd aanvullend.

Ervaringen

Ervaring

VRIJWILLIGERS AAN HET WOORD

Natuurlijk kunnen wij jou vertellen hoe leuk en zinvol het is om vrijwilligerswerk bij de Swinhove Groep te doen, maar we laten liever wat enthousiaste vrijwilligers aan het woord.

“Mijn vrouw en ik doen elke week vrijwilligerswerk bij Swinhove. Vandaag nam ik mijn maatje mee voor een potje biljart. En daarna drinken we samen een kop koffie.”

Meneer den Boef

“Echt iets kunnen bijdragen aan het geluk van een ander, dat is onbetaalbaar. Ook mijn vrouw is inmiddels vrijwilliger en in de vakanties gaan de kinderen ook mee. Ik kan cursussen doen die me helpen met mijn vrijwilligerswerk, waar ik privé ook de vruchten van pluk.”

Richard

“Elke woensdag kom ik hier koken bij mijn tante. Enkele bewoners hier helpen met de voorbereidingen: aardappels schillen en boontjes doppen. Als ik op een andere dag kom, help ik ook een handje mee. Het is gezellig hier.”

Mevrouw Seebrechts

SCHRIJF JE NU IN EN MAAK HET VERSCHIL

JA!

IK WIL HET VERSCHIL MAKEN

Neem contact met mij op voor een vrijblijvend gesprek

Upload hier je CV en eventuele motivatie